Berdebar pula rasanya bila tengok kalendar.. aduhhh.. lagi 12 hari.. kiranya cuma 10jari tangan dgn 2 jari kaki jer.. hahaha.. eh, apa yang dah siap? apa yg belum siap ni.. eh, aku dah nak kawin la.. aduhh ye ker ni.. cuak pulak rasanya..

alhamdulillah, doakan sume dipermudahkan.. semoga majlis aku nanti berjalan lancar..

untuk katering, aku serahkan bulat2 pd family aku untuk tentukan lauk pauk masa kenduri nanti.. seriously aku sendiri tak tau lauk pe nanti, yg aku tau ada nasi beriani la.. utk memasak, kami tak upah katering yg dah siap masak tu.. buat memasak gotong goyong kat umah.. tapi dah upah tukang masak.. so dia yg akan masak sume lauk.. bahan mentah family aku yg belikan..

kanopi n meja makan beradap dah settle.. mula2 cdg nak deco sndiri meja mkn beradap tapi disebabkan aku rasa masa dh suntuk n aku perlu deco pelamin mini aku sendiri so aku serahkan pd mak aku jer.. n mak pun dah tempah kwn dia utk settle hal tu.. ok.. done! so tak perlu nak beli bunga2 yg byk utk deco nanti..

mknn utk makan beradap nanti, mungkin pengantin sendiri yg kena masak.. heheh.. bangun awal masa pagi nikah tu utk settle sume bab masak2 ni.. harap2 akak aku blh tolong la.. mak ada minta tlg kwn dia, tp better save for the worst kan.. lauk yg simple2 tp mesti sedap dan nmpak urrrmmmmppphhh, sedapnya!! (tapi blh ker pengantin nak makan lebih.. hikhik)

baju sanding belum boleh fitting lagi... (baju utk mkn beradap n outdoor session la..).. aduhhhh.. ntahla, aku tak tau la aku ni cerewet ke atau mmg org fitting baju lambat2 yer? tapi aku risau sgt kalau baju tu tak seperti yg aku nak.. akak andam kata fitting lepas 6hb.. 5hari before 12/12.. should be ok la kan.. harap2 xde kes2 terpencil yg buat mood kawin aku jd mood 'bengang'..

tudung nikah yg akak tu dah betulkan smpai esok atau lusa.. harap2 molek dgn muka aku.. tempah online ni kena tanggung risiko la.. utk mkn beradap nanti aku dh tempah another tudung, cream with gold beads.. outcome tak tau la lagi, cantik atau tak tapi beads dia mmg lawa.. kira dia jahit beads lebih kurang mcm myhannah tu.. jahit kat bhgn awning tu.. dgn harga yg 1/3 lebih murah.. jadi tak salah mencuba kan.. paling penting dia sanggup terima tempahan aku dlm masa yg singkat.. hasilnya nanti aku bgtau k.. kalau cantik aku akan rekomen kat korang.. tp beads dia mmg sgt cantik.. based pd gambar yg aku tengok tu la yer.. =)

akak vispera pun ada tanya psl tempah tudung jadi ke tak.. ermmm, tapi siap 8hb.. so kalau shipping smpai kat aku dlm 9hb atau 10hb la.. aduhhh.. tgh fikir sanggup ke tak amik risiko ni.. tapi better kalau tempah utk bertandang je kan.. tp esok baru nak confirm la sbb esok nak cari baju bertandang utk umah en.kanda..

tapi really adore vispera nyer tudung.. mau kempunan kalo kawin tak pakai tudung yg sesuai n cantik je kat muka..

eh, kalau aku tempah 3 tudung pengantin, maknanya aku ada tudung brocade, tudung beads n tudung pengantin lace beads.. giler kentang membazir ni..

tudung pengantin blh naikkan seri pengantin tau!.. (ayat cover la tu..)

utk jurukamera, en.kanda dah settle kan.. amik kawan dia jer.. dpt harga yg best gak utk 2 event, termasuk majlis bertandang nanti.. just shot n burn.. n simple outdoor session.. photoshop tu aku blh buat gak.. abg ngah pun ada kamera dslr so mesti ada gmbar yg cantik2..

hantaran.. hantaran dah siap gubah 4 dulang.. so ada lagi 7 dulang lg.. sempat lagi ni.. esok nak cari2 barang toiletries utk en.kanda yg cerewet iteww.. (aku berjaya pau en.kanda bagi aku set toiletries Victoria Secret.. suka suka!)

bunga dulang.. kalau aku tipu kata aku wat sendiri bunga dulang dip aku, korang percaya ker? hahaha.. sila jgn percaya yer.. aku just tempah jer.. sebabnya aku rasa pembaziran betul bila aku yg buat sendiri.. utk 75pcs bunga dip pahar aku jer aku dh abiskan almost rm400 utk beli bahan2.. mgkn sbb aku tak reti nak cairkan cecair dip tu kot.. so aku dpt sikit jer.. n 1st trying masa tu aku dah bazirkan 2 bottle dip.. aduhhh..

jadi utk outcome yg cantik aku just guna cara alternatif, tempah je la.. yg bagusnya akak ni blh bagi aku bayar ansur2 so aku rasa sgt best la.. kalo korang just nak simple bunga telur jer.. dlm budget rm1.20 to rm4 per pcs pun ada.. quite ok la kan dari beli yg siap2 kat kotak2 tu.. nmpak biasa sgt.. (tapi aku ter'membazir' kat sini sbb aku beli yg quite expensive.. haaa, so korang tau kan aku sgt membazir bab hantaran ni.. huhuhu)

sape yg minat n nak contact number dia sila tinggal komen k.. kat bwh ni aku letak bunga dip yg similar dgn apa yg aku tempah.. credited to her blog..

harga mmg jauh lebih murah dari rate bunga dip kat pasaran la.. based pada hasil survey aku la.. kualiti cantik n ok.. service pun ok.. review seterusnya pas majlis aku nanti yer..

daaa sume...




This entry was posted on Monday, November 29, 2010 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comments:

    Ann Ishak said...

    hi salam perkenalan...ai minat sangat tudung nikah + veil chiffon yang u pakai tu. mane nak tempah tu ek...ai pun nak kawin c'mas ni lalalala

  1. ... on November 30, 2010 at 10:40 AM  
  2. ShazlinaSaad said...

    salam,saya berminat gak nak tau URL blog bunga dip tu:)

  3. ... on November 30, 2010 at 12:30 PM  
  4. cinta said...

    yg mana ek? yg dlm entry tu bukan gmbar saya la (itu cilok dr vispera nyer blog).. yg entry chiffon veil tu yer? yg tu blh tengok kat http://koleksivispera.blogspot.com (yg ni utk tudung beads n lace.. sgt cantik.. murah berbanding tudung pengantin yg dah ada branded mcm tudung isteri mawi jd duta tu.. apa la nama brand tu lupa la..)

    another vendor utk tudung nikah saya kat http://nuurhusnascollection-meeza.blogspot.com/ .. yg ni kalo u minat tudung stail brocade, mmg cantik sgt.. harga pun jauh lebih murah.. tp kena pandai demand u nak awning yg suitable dgn muka la..

    mcm saya, saya nak awning dia bawah dr pipi sbb pipi tembam.. so dapat sembunyi sikit pipi comel ni n outcome dia mmg super cantik..

    hopefully dpt tolong u k..

  5. ... on November 30, 2010 at 10:48 PM  
  6. cinta said...

    psl url tu yer.. ok.. korang blh tengok kat http://thebunga.blogspot.com .. ni dari penang tau.. mmg jauh la, tp dia ada facebook n email.. blh contact dia k.. gmbar mmg belum blh attach sbb saya belum dapat lg bunga yg tempah ni.. huhuhuh.. insyaallah esok smpai la bunga2 saya tu..

    better kalo korang tempah, rajin follow up k.. salah saya kot, lambat follow up progress sbb tempah awal sgt.. so bunga lmbat siap.. n nak buat dip flower pun dlm tempoh 2months la yg kira plg cantik hasil dia..

    tp so far ok la.. dia akan tanya jenis n color apa yg kita nak.. for smaller detail pun kita blh tentukan sendiri.. yg penting kalau kita order byk, dia blh beri kita bayar ansur2.. tp jgn bayar sepuluh hinggit sebulan k.. hehe..

    n hasil dr survey saya, yg ni paling murah la utk the best quality for dip flower.. =)

    kalo nak tempah awal tau.. sbb setau saya dia keje gomen.. so faham2 la..

    n please state ur dateline ok.. better 1month before majlis dh siap tau.. jgn mcm saya yer.. haha..

  7. ... on November 30, 2010 at 10:59 PM  
  8. ShazlinaSaad said...

    ooo ye ke area penang?dekat sikit la..saya area kedah..majlis saya pun lamabat lagi..saje sevey2 dl..hihi

  9. ... on December 1, 2010 at 1:18 PM  
  10. ♥LyNnDa♥ said...

    k.as....windu sama kAmOoo la...
    nt kawen pakai mate shantek tau...
    ^_________^

  11. ... on December 3, 2010 at 11:13 PM  
  12. cinta said...

    wokey.. dah beli solution td.. haha.. mau pakai color hazel.. hehehe.. wink**wink**

  13. ... on December 3, 2010 at 11:53 PM