Mungkin sume ni kebetulan yang betul2 tak dirancang.. dalam sibuk2 aku buat persiapan kawin, tiba2 aku dapat msg kat inbox facebook aku.. ermmm, xbf aku contact aku semula.. tanya khabar aku..

aduhhh..

Bekas bf yg mana satu? 1st bf aku la, yg aku bercinta hampir 7thn dgn dia then dia kawin dgn org lain.. dia dah ada 2org anak.. dan aku still mengira anak tekak.. hahha

perasaan ingin tau buat aku balas msg dia semula.. tau tak perlu pun semua tu.. aku bagitau yg aku bakal jadi isteri lelaki yg aku syg.. aku minta maaf psl tipu dia aku dh kawin dulu..

aku rasa lega sangat.. mungkin Allah nak aku mulakan hidup baru aku dengan hati yang tenang.. nak uji hati aku pd en.kanda kot..

guy tu kata dia mimpikan aku.. sebab tu dia contact aku, takut apa2 jadi pada aku.. pelik tapi tu yg terjadi..

ermmm.. dia minta aku approve dia jd member dlm fb.. tp aku tolak sbb aku tak nak apa2 pun menghubungkan aku dgn dia.. (harap maklum, en.kanda sgt cemburu orgnya.. xmo xmo en.kanda jeles jeles..) dia kata nak jd sahabat dan kawan yg ikhlas pada aku..

aku jawab pd dia yang masa tak dapat kembalikan perasaan tu jadi neutral mcm biasa.. cukuplah aku dan dia tau kehidupan kami lalui semakin baik sekarang.. dan aku akan doakan dia pun bahagia dgn isteri dan anak2 dia..

dulu aku selalu terfikir, kalau dia muncul balik apa yer reaksi aku? tapi skrg ntah yer, aku tak rasa sedih, aku tak rasa apa2 pun.. mungkin Allah nak tunjukkan pada aku, yang aku dah miliki en.kanda, cinta yang aku cari.. seorang kekasih yang bakal jadi suami dan ayah kepada anak2 aku nanti..

dan dugaan ni buat aku rasa semakin sayang pd en.kanda.. (okla, syg tak marah2 abg lg.. abg pun jgn nak majuk2 tau..)

dugaan betul menjelang hari bahagia.. =)




This entry was posted on Saturday, November 13, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

    Nora Anne Burn said...

    babe..i had a same situation like u..my ex bf contact me again..lps dh bertahun2 he left me bcoz of someone else..tetibe muncul blk plk time2 skrg ni..dah la plk tu..start nk ungkit2 kenangan lame..huhu..pity of him..i xde perasaan langsung dh kt die..die ingt i blh nak layan2 perasaan die lg..x kuase mak nyah! haha..siap post lagu "she's gone" from steelheart srh i dgr..haha..gile talak..;))

  1. ... on November 13, 2010 at 11:57 AM  
  2. cinta said...

    yup.. susah nk kata kan.. hopefully sume jalan lancar.. xmo la ingat hal lepas2.. =)

  3. ... on November 13, 2010 at 12:15 PM  
  4. harzharun said...

    dear...u did the rite thing!...kalo boleh, jgn ada apa2 dgn yg dulu2..mmg xsalah pun bkawan, tp lebih baik xde kena mengena kan...

    1 more thing, xmo sedey2 tau..hehe

  5. ... on November 14, 2010 at 2:34 PM