Mood hari ni adalah ceria dan happy sangat..

Kenapa?

sebab pertama aku apy ialah aku dapat gak cari lolipop yg color warna warni mcm aku angan2kn.. aku nak letak dlm special door gift aku.. harga berapa? ermm, sgt berbaloi-baloi.. then aku dah dapat customize chocolate bar utk letak kat hantaran nanti + set victoria secret toiletries utk en.kanda bagi kat aku nanti dah sampai.. VS xde outlet kat Malaysia so kena beli online la.. en.kanda bagi aku pilih sendiri hantaran pe yg aku nak.. hehe.. (sgt syg tau kat abg.. )

Sebab kedua apy ialah baju nikah dah ada kat depan mata aku.. aku minta tlg member opis lama utk amik baju nikah kat tailor di n9 tu sebab aku tak tau bila aku nak g sana.. huhuu.. byk sgt benda n urusan kena settle kat sini..

takut juga kalau pakai tak muat ke, terbesar ke, terkecik ke.. alhamdulillah, baju sgt2 molek kat badan aku.. ermmm, mungkin kalo kurangkn sekilo dua lg nampak anggun jelita kot.. haha.. xpe xpe.. aku still ada masa dalam 32 hari lagi.. (walaupun aku rasa aku redha je la dgn berat badan sedia ada ni, jgn makin btambah dah la.. hikhik)

suka suka sgt dgn jahitannya dia.. kemas la.. so far aku puas hati walaupun harga tu agak mahal la kan.. xpe xpe.. bukan selalu nak jd raja sehari kan..

baju nikah aku guna kain chiffon silk lining dgn satin silk.. tampal dgn full beaded lace.. (lace tu ada byk lebih tu... harus aku minta kain perca dia kat aunty tailor tu utk wat pe2 projek aku, cdg nk tampal kat veil tp veil dh wat jahit labuci, xperlu nk tmpal lace tu..)

cantik tak baju nikah aku tu? tiap kali tengok rasa nak kawin, tengok je nak kawin, tengok je rasa nak kawin.. hahah..

mood sgt apy..

nak sambung tulis nama utk kad kawin pula.. td aku dah pos kad jemputan utk kwn2.. mahal la setem skrg ni, dulu 30sen je, sekrg paling murah 60sen utk sekeping surat.. invite thru fb lagi senang tp tak sentimental value la kan.. ada kad blh org simpan..

ermmm.. aku pun dah antar bunting wedding aku utk printing.. esok atau lusa siap la tu.. petunjuk arah belum siap lagi.. xsure nak buat guna paperA4 then liminated atau buat guna canvas mcm bunting tu..

sume aku design sendiri n finalize sendiri.. en.kanda xmo masuk campur design aku sbb xmo aku membebel kalo dia tersilap outer design aku.. (ni kes kad jemputan hari tu la.. sorry ler abg)


eh, aku rajin update blog aku kan.. tu tandanya aku tarikh kawin aku makin dekat.. ye ye, mak, saya nak kawin!!



This entry was posted on Tuesday, November 09, 2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 comments:

    wildcutecat said...

    tahniah. saya tumpang happy sekali ^_-

  1. ... on November 10, 2010 at 7:37 AM  
  2. liyana said...

    wah bestnye.. persiapan berjalan lancar.. hmm nak tnye, tempah baju nikah kt n9 tu kt mana ek? :)

  3. ... on November 10, 2010 at 11:33 AM  
  4. cinta said...

    tempah kat cathy collection yg sebelah pearl haya kat dataran senawang tu.. cantik gak dia jahit cuma harga tu mmg agak mahal la..

    hari tu tempah baju kurung je kena dekat rm70 selai.. mahal giler.. pastu jahitan kat kelim baju tu dia tak jahit tepi pun.. jadi benang tu terkeluar.. huhu

    risau gak kalo baju nikah dia jahit tak elok, tp alhamdulilah cantik.. maybe masa raya dia submit kat tailor lain kot..

  5. ... on November 10, 2010 at 8:59 PM  
  6. liyana said...

    oh yeke... thanks.. kena survey2 ni.. :)

  7. ... on November 11, 2010 at 8:39 AM  
  8. ElyaElmo said...

    hi dear...gula2 tu...mahal x?? bawah RM1 ke??:)

  9. ... on November 12, 2010 at 10:57 PM  
  10. cinta said...

    yup.. bwh seringgit.. harga yg sgt2 murah.. tp saya beli kat kedai candies kat bpahat ni.. dia jual candies jer.. harga dia not more than 50sen each.. unbelievable kan..

    actually saya nk cari yg lolipop bentuk bulat tu tapi ada bentuk cmnie n bentuk star je kat kedai tu.. =)

  11. ... on November 13, 2010 at 12:40 AM  
  12. Reen Tart Nenas said...

    cinta: baru nak tny beli mana lolipop tu... alahai... beli kat bt pahat rupanyer... br ingat nak juge :(

  13. ... on November 13, 2010 at 8:00 PM  
  14. cinta said...

    rasanya kat mana2 kedai candies ada kot.. jap i attach alamat kilang dia.. kat area seri kembangan sana.. maybe blh dpt lg murah kalo u go thru dia nyer pengedar.. mesti byk lg pilihan yg murah2 n cantik..

    Diedarkan oleh:
    Syarikat Perniagaan Chong Mah Sdn Bhd,
    Lot 1836, Jalan College,
    43300 Seri Kembangan, Selangor..
    Tel: 0389486622

    p/s: lolipop ni i kira each only rm0.20.. dah rasa 2btg, sedap sedap.. manis! (i kan pengantin budget, kalo mahal i tak beli nyer.. hahha)

  15. ... on November 13, 2010 at 9:11 PM