Jom diskusi pasal doorgift utk wedding.. ye.. apa yg blh kita bagi dgn budget yang best tapi nampak best gak.. hehe.. yelah aku kan pengantin budget.. sume kena kira kos kan, dan kena sediakan dalam jumlah yang banyak.. jemputan pun rasanya mesti dalam 1000++ sbb sebagai seorang anak bungsu should be mesti jemputan ramai la kan, dgn kawan2 abg aku, both side family lagi..

en.kanda kan orang sedaerah dgn aku so sedara mara banyak yg duk dekat2 daerah sama je.. jadi kena sediakan utk risiko sedara mara belah en.kanda akan dtg ramai gak.. so doorgift kena banyak la kan.. (ramai jemputan bermakna hadiah yang banyak gak.. hehe, harus harus jemput ramai2...)

ermmm... ermmmm...

apa yang aku planning nak bagi something yang useful n blh digunakan.. ataupun something yang blh dimakan.. xmau bagi bunga sabun ke, seramik ke, kipas ke.. sebab bagi aku la, aku selalu abaikan semua tu bila pegi kenduri kawin.. so better bagi something yang kawan2 blh gunakan tiap2 hari atau blh mengemukkan kawan2 aku.. hahaha..

ok.. nak list down doorgift yang aku rasa relevan dgn spesifikasi yang aku sebutkan iteww..
  1. Surah Yasin - ni aku ada survey masa balik johor hari tu.. ada kedai percetakan ni blh bagi dlm rm1++ utk satu surah yasin yang siap ada terjemahan, ada surat mathurat sekali.. ni 1st pilihan aku.. sangat cantik, cuma xdpt la cetak nama pengantin, tp xpe, aku blh buat sendiri gift card cetak nama n doa pengantin..

  2. Coklat - rasanya ok kalau dapat bg coklat utk budak2.. kos lebih kurang 80sen utk sebiji coklat homemade..

  3. Gula2 swirly lolipop - ni yg gula2 bentuk bulat yg color dia colorful tu.. ni aku belum survey harga dia lagi, tapi maybe blh dpt around 60sen or 50sen each..

  4. Coklat lagi.. hehe, sangat suka dgn coklat.. nak usha2 oreo yang disalut coklat tu.. homemade gak..

  5. Cupcakes - suka cupcakes yg hias dgn fondant tu.. tp blh ke dpt dgn harga best ek? cupcakes dlm single box sgt cantik kan?

  6. Kalendar 2011 with doa utk pengantin sangat best kan.. sambil tengok2 kalendar blh la doakan utk kebahagiaan aku dan en.kanda.. (sangat best idea ni, dan sgt relevan utk majlis pengantin bulan 12 kan.. dan sangat relevan dgn budget best aku, en.kanda kan wat publishing should be blh bagi harga paling best utk bakal isteri tercinta kan kan.. eh, abg bg free je la.. hahaha)

  7. Buah-buahan.. mcm niece aku kawin lepas, bagi buah oren sunquick tu, so blh masuk dalam planning gak ni, maybe apple n orange kot.. (ni kena tanya sponsor2 aku.. huhu)

  8. Gula2 n coklat2 yg paket2 tu.. (ni alternative utk penuh doorgift bag)

  9. Cookies - fondant cookies sgt best.. tapi tak sure blh dapat harga best ke tak.. nnti nak survey2

  10. Kerepek2 - ni mcm sgt relevan utk majlis kat kampung2 sbb sgt budget dan blh sediakan dlm kuantiti banyak kan.. (tapi sgt byk utk packaging kecik2.. perlukan ramai askar2 bantuan utk proses ni..)
Ok.. so tu je yang aku terfikir utk masa ni.. maybe food n candies utk budak2 n surah yasin n kalendar for adult.. or just mix it.. ok.. akan difikirkan..

Yer, saya perlu tambah utk checklist saya.. design kalendar 2011 with pengantin design n etc..

Mari serikan dengan gambar2 best yang aku dapat dr en.google selaku prancang perkahwinan aku..



ok.. sangat best utk berangan.. next entry yer.. daa



This entry was posted on Thursday, July 22, 2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comments:

    wildcutecat said...

    untuk kanak-kanak bagilah gula-gula atau coklat. untuk dewasa bagilah cenderahati atau makanan yang dah kak as listkan. oy ya, sediakan door gift tu kena lebih dari jemputan sebab masa saya kawin hari tu, saya buat cukup-cukup untuk jemputan. sekali tak cukup sebab jemputan melebihi yang dijangka. huhuhu.

  1. ... on July 23, 2010 at 7:31 AM  
  2. cinta said...

    tula.. mau seribu smpai dua ribu utk budget doorgift kan.. ermmm.. aduyaiii!!

  3. ... on July 23, 2010 at 9:55 AM  
  4. C.THYIEN.T said...

    utk aku takmo surah yassin... aku nk special doorgift.... :D

  5. ... on July 23, 2010 at 10:17 AM  
  6. cinta said...

    sure la aku tak bagi ko surah yasin christ.. hehe.. tu la, maybe aku nak wat 2pilihan, kalendar yg comey2 hard cover utk tetamu non muslim.. ni planning je la.. bunga telur buatan tgn aku pun special gak tau.. hehehe

  7. ... on July 23, 2010 at 4:20 PM  
  8. gadis jumaat said...

    haha love at first sight dengan blog anda, mule2 nak tekan button close je. tapi bile baca tang 'Facial - ala, sabun buku sudaa... budget ciput xleh pegi facial' trus tak jadi close.. lawak ok. dengan ini saya dengan hepinya ingin link kan anda. tq!

  9. ... on August 26, 2010 at 4:02 PM  
  10. cinta said...

    tq.. link je.. xkisah pun.. lawak tak kot.. sengal iyer.. hikhik

  11. ... on August 27, 2010 at 11:47 AM