Kali ni nak citer pasal veil atau layah pengantin.. ermm.. aku rasa aku perlu stop dari survey tapi entah kenapa aku suka sangat taip kat en.google word yang sama.. layah, layah chiffon, veil, veil pengantin, chiffon pengantin..

aduuhhhh...

aku rasa aku kena penyakit rambang mata.. penyakit ni sangat bahaya tau kawan2.. sebab penyakit ni terlalu mahal utk diubati.. lebih kurang mcm penyakit bercinta gak.. tapi penyakit ini memerlukan terapi dari segi shopping dan kewangan yang mencukupi.. sangat merbahaya betul.. huhuhu..

nampaknya aku kena buka balik budget belanjawan kawin aku ni.. tadi jer aku pegi jakel, beli kain chiffon utk buat veil.. ni upah kat kawan aku jer jahit.. aku nak mcm vispera tu, manik penuh kat bahagian kepala.. so xpayah la pakai crown2 ni.. maybe simple crown sudaa.. so balik tu saja la jalan2 kat kedai ni, then ntah kenapa aku 'terbeli' 4m border lace sulam yang sangat cantik.. dalam hati tu cadang nak buat DIY utk veil kebaya coklat aku tu.. (aku sangat mudah terbeli.. huhuhuhu..).. utk tudung pengantin masa nikah aku upah kat vispera ni jer.. (dah booking nama je dulu, sbb akak vispera tu kata 3bulan sblm wedding baru bayar deposit..aku ada 5bulan lagi..lebih kurang laa)

tapi aku ada tanya tadi kat jakel ada kain net utk buat veil tak, tapi promoter sombong tu kata xde.. tapi mata aku dah jeling2 kain2 chiffon yang color coklat tu.. aduhh skrg ni nape mata aku takleh lupakan kain chiffon coklat tu yer.. mungkin kah aku bakal memiliki kain iteww.. aduuuhhh, nampaknya penyakit rambang mata aku kembali menyerang...

tapi..

cantik gak tampal border lace sulam yang aku terbeli tu kat kain chiffon tu kan.. ermmm... nak buat veil chiffon ni kena jahit dulu kan tepi2 dia.. nak jahit cmner ek? kena tanya member ni, jahit tepi macam jahit tepi tudung tu kan..

ni aku attach gambar2 veil yang aku sangat suka.. credit to en.google dan tuan punya belog.. en.google sangat membantu aku untuk berangan.. huhuhu..

sangat cantik kan? ermmm... duit ko turunla dari langit utk bagi aku belanja sesuka jiwa raga aku.. huhuhu


daa... mau tidur ya.. esok mau keje..



This entry was posted on Sunday, July 04, 2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

    norinaomar said...

    Hai..saya norina omar..nak tanya awak beli border lace kat mana ye?berapa harga semeter?once dah tau tempat takperlu nak buang masa lagi nak mencari.TQ..moga bahagia n happy dengan hubby selamanya!

    chickenwing_08@yahoo.com

  1. ... on March 1, 2011 at 8:03 PM