DIY (do it yourself) bantal hantaran yang hampir siap.. yup, terasa rajin pula kan.. so sepanjang minggu ni aku just duduk kat umah jer sambil jahit bantal hantaran aku tu.. sume bantal dah siap jelujur.. skrg proses nak menjahit renda2 emas tu kat tepi bantal..

Aku nak letak manik2 kristal n tali lagi.. so aku bagi preview skit yer.. proses menjahit yang aku dah buat.. sangat apy sebab aku berjaya gak jahit bantal ni walaupun xlah selaju penjahit profesional tapi aku sangat puas hati..

Oppss, kenapa gambar ni itam putih? saje jer.. nanti tak surprise pula kan kalo ada color.. lepas jelujur bantal tu aku kena jahit pula renda tu.. by hand tau.. cadang utk jurai2 tu nak ganti dgn manik2, tp tu tengok mood kerajinan dulu..

p/s: sudah ada copyright da... hehehe..

Dah call mak malam tadi.. nak minta mak belikan kekabu utk buat bantal.. cari2 kat sini mcm xde jer..

En.kanda pun sangat kagum dengan kegigihan tunang tersayang dia ni.. sume nak buat sendiri kan.. yelah en.kanda, syg anda ni suka sgt berangan2 so budget agak ciput jadi kenala rajin buat sendiri.. tapi sangat puas hati bila apa yg kita planning utk buat dapat gak kita buat.. mcm bunga telur dip aku tu.. aku dah siap cucuk dalam pahar dah.. buat sikit2 tapi dah hampir siap dah sekarang ni..


next entry ok..



This entry was posted on Sunday, July 11, 2010 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

    Ashary said...

    macam mana buat bantal hantaran guna span awak...?
    saya pun nk DIY untuk hantaran saya....:))

  1. ... on December 14, 2010 at 10:26 AM