Dah lama rasanya tak buat entry berangan2 aku kan.. ermmm... ntahla, rasanya mood kawin aku tetiba hilang.. lebih2 lagi bila nak dekat tarikh.. (if bulan 12 ni la..) aku rasa tak tau nak start apa lagi.. jujurnya bunga telur aku dah tak sentuh2 lagi.. sedangkan tinggal lagi 20 ~ 30 btg je lagi nak siap 2pahar.. aduuuhhhh...

kad kawin, aku design muka depan je, pastu aku dah xada idea.. tak taula..

bantal hantaran aku, aku cuma siapkan 2 biji je.. lagi 8biji aku dah kemas bungkus elok2 dlm plastik bag..

jujurnya aku selalu tanya diri aku.. betul ke keputusan aku pilih en.kanda utk jadi suami, jadi teman seumur hidup aku? boleh ker dia terima semua keburukan aku, boleh ke dia sayang aku seadanya diri aku? boleh ker dia berada di susah dan senang aku? boleh ker aku bergantung harap pada dia utk berikan aku kebahagiaan? dan betul ke aku sayangkan dia sepenuh hati aku?

gila kan 'statement berani mati' aku tu..

dulu kawan aku ada kata pada aku, yang aku ni terlalu fikir negatif sangat.. tapi ntahla.. bila kita pernah mengharapkan sesuatu tu milik kita dan kita tak dapat mungkin korang blh faham dgn definasi, jangan terlalu berharap..

mungkin tu sindrom yang aku alami..

even dah bertunang, even lagi beberapa bulan nak kawin, aku sentiasa ingatkan diri aku utk bersedia menghadapi sebarang kemungkinan dalam hubungan cinta aku.. aku selalu ingatkan hati aku, setiap risiko.. even backup planning kalau aku tak jadi kawin dgn en.kanda...

haha.. jgn kata aku psycho ek..

aku takut kecewa tapi aku pun takut kalau aku tak boleh hadapi sebarang kemungkinan..

en.kanda seorang lelaki yang baik tapi kadang2 aku rasa terlalu baik untuk aku.. boleh ke cmtu ek? aku takut tiap kali bercerita dgn dia, tentang hidup, tentang masa depan.. aku takut, bila dia harapkan aku boleh jadi seorang perempuan yang sempurna utk dia, yang sederhana, yang sopan santun, yang perfect.. boleh ke aku jadi semua tu? kenapa aku tak boleh jadi diri aku? tapi bukan ke berubah utk kebaikan tu benda yang baik? tapi kenapa aku rasa tu bukan aku?

ermmm..

masa family aku tau aku dan en.kanda bercinta, apa yg diaorg komen.. betul ke en.kanda tu suka aku? ermmmm...

kadang2 aku terfikir? sempurna ke aku kat mata dia? betul ke dia pilih aku utk jadi isteri dia? tapi aku kan dah jadi tunang en.kanda.. should be dia memang sayang aku kan?

ermmmm... aku memang suka berfikir..

ntahla.. aku tak tau dan aku sebetulnya malas nak fikir.. aku sayangkan dia.. aku sayang en.kanda.. dan setau hati aku, dia pun sayang aku dgn sepenuh hati dia.. insyaallah..

aku tak tau kenapa tapi aku rasa aku bukan aku...

ermmmm lagi...


next entry yer... daaa



This entry was posted on Monday, August 02, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments:

    wildcutecat said...

    jangan pikir mendalam sangat kak as. ingat 1 benda je...tak semua manusia sempurna termasuklah diri kite sendiri. kalau memang jodoh kak as dengan encik kanda, segalanya akan dipermudahkan jalannya.

  1. ... on August 2, 2010 at 3:01 PM  
  2. cinta said...

    insyaallah... as pun doa macam tu.. as harap semua dpermudahkan..

  3. ... on August 2, 2010 at 7:35 PM  
  4. C.THYIEN.T said...

    sempura tidak bererti bahagia... kadang2 tidak sempurna itu lagi indah.... :D

  5. ... on August 9, 2010 at 10:47 PM  
  6. C.THYIEN.T said...
    This comment has been removed by a blog administrator.
  7. ... on August 9, 2010 at 10:47 PM