Pengantin baru mestila pegi honeymoon kan? iskkkhh, budget juga tu.. aku tak mo la pegi oversea ke, pengantin budget kan.. cadang nak pegi pantai yg best jer.. dapat main pasir2 halus yg best gak.. dapat berjalan berdua berpegangan tgn dgn yg tercinta.. sgt best! sgt best kan..

dalam minda aku de beberapa pilihan pantai yang aku suka dan tengok gambar mcm sgt cantik.. tapi seumur hidup aku aku cuma penah pegi port dickson, cherating, langkawi, pantai kat mersing tu (lupa nama dia, air papan kot), bagan lalang dan tanjung bidara..

Ok.. meh kira buat list dulu.. kena tulis pro n kontra bg setiap pilihan..

1) Langkawi

sangat best kalo dapat pegi langkawi, tapi... tapi... taknak la naik kete atau naik bas, penat la.. nanti sure amik masa berjam2 perjalanan, xrasa honeymoon la kalo penat bjalan.. ye tak? en.tunang kata kalo nak budget kita naik bas je la.. xyah drive.. tp aku takut la naik bas, naik bas bahaya.. huhuhu..

masa pegi langkawi lepas, aku naik flight jer.. aku dh check kat airasia, budget utk 2org pegi balik dlm 600++.. kira murah la utk flight tapi... tapi.. budget ke kalo naik flight ek?? belum masuk kos sewa bilik lg.. kos g naik kete kabel lg, naik ferry keliling pulau lagi.. pegi shopping coklat lagi.. kos beli periuk belanga umah baru lg.. hahaha... sgt kos la kan.. kalo ada org sponsor tiket flight pun sgt best kan.. tapi blh ke beli periuk bw naik flight ek? ermmm xrelevan pulak..

tapi langkawi sgt best.. sgt best utk shopping dan honeymoon.. sgt best utk suasana romantik dgn en.tunang yg masa tu dh jd en.suami.. duit naik flight blh budget utk beli periuk n brg2 umah baru.. ermmm, aduhhh... budget budget... xmo membazir..

2) Cherating

pantai cherating pun sangat2 best.. pasirnya halus2 jer.. blh gak romantik2 kan.. kalo nak shopping, ermmm... bleh beli souvenir je kot.. kopok lekor ker.. drive naik kete pun blh, xlah jauh sgt rsnya.. leh jalan2 sampai terengganu.. apa lg yg best ek kat cherating?? xde coklat murah? xde periuk murah? ermmm.. selain dari dapat amik gambar gedik2 tepi pantai, apa lg ek yg best kat cherating?

3) Pulau Tioman

best gak blh naik bot.. pantai of course ler mmg lawa kat situ.. selalu org wat goggling kot.. iskkhh, aku takut ler nak selam2 ni.. takut tak timbul la pulak.. selain gambar gedik, apa lg yer? aduuuhhh... nak g langkawi la.. bleh naik kete kabel.. kete kabel best!

4) Genting Highlands

hahaha.. aku suka! aku suka g genting.. bleh main byk mainan.. tp mcm xberapa best pula honeymoon kat genting..
jenjalan tu bleh la kot.. honeymoon mcm tak sesuai lak.. tp genting de kete kabel.. best best.. suka kete kabel.. budget pun sgt minima jer.. shopping, xde makna nak shopping kat genting.. baik pegi shopping kat klcc..

Kesimpulannya... tempat yg best utk shopping, honeymoon dan membuang masa ialah g langkawi.. yelah, pengantin budget kenala berjimat.. tak bleh buang duit sgt.. kena saving utk masa depan.. yang penting pas kawin mesti ada honeymoon.. kalo nak honeymoon yg grand2 tunggu duit banyak dulu.. nak g honeymoon 3hari 2malam.. ye ye.. sgt best utk menghabiskan duit.. coklat2 tunggula kehadiran diriku.. hahahahah...

ermm, rasanya kalo tak salah telinga mendengar, abg aku de kata nak sponsor pakej honeymoon.. sgt best kalo betul.. hehe.. apa2 yg sponsor aku sudi terima asalkn free...


daaa.. next entry k..



This entry was posted on Tuesday, August 31, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

    Nora a.k.a Aira said...

    hi blogwalking =) salam b2b =) cherating dah dekat dengan umah nora :)

  1. ... on August 31, 2010 at 12:44 PM  
  2. gadis jumaat said...

    hi girl, merujuk pada entri anda yg di privatekan tu (kot), pasal beriya tu, ramai b2b camtu rasanya.. ai pon dulu camtu gak. jadi, la tahzan ye... laki ni memang, dia dah last minit baru kelam kabut T_T

  3. ... on September 4, 2010 at 5:54 PM  
  4. cinta said...

    hehe.. thanks for alert entry yg tu.. dah di'unpublish'kn sbb time tu tengah bengang giler, jd xmo entry tu jd isu.. so far still ok, still under control.. cuma tarikh majlis kena tunda lewat 2minggu dr tarikh asal.. ermmm, xpela..

  5. ... on September 7, 2010 at 1:46 PM