Posting kali ni special utk review kat mana aku survey n cari brg2 baby murah2 kat fb yer.. aku xde amik apa2 keuntungan k.. iklan ni adalah tidak berbayar.. aku akan update list kat entry ni yer.. sbb aku pun lupa kat mana aku beli mostly brg2 baby aku..

selalunya aku usha2 dulu.. pastu wat target.. pastu kalau berkenan dgn budget semasa, baru la aku sambar selai dua..


Barut Baby

- aku dapat kat kedai ni: http://www.facebook.com/pages/Barut-Bayi/125564650870015
- saiz bagi aku lebih besar banding beli kat kedai mcm brand fiffy n anakku tu.. kain cotton flanel, english cotton or cotton flanel campur cotton biasa..
- saiz 6inci(L) x18.5inci(P)
- harga yg dia pm aku :
barut plain putih atau plain bewarna Rm5.50/pc (klu 0rder 6pcs keatas kira Rm5/pc)
Barut begambar kartun Rm4.50/pc
Barut pokadot promosi : Rm5/pc
Barut english cotton ...promosi Rm3.50/pc
+ Rm6 utk pos..

take note: ni harga yg aku dpt ms pm dgn dia.. so sbrg perubahan hrga pandai2 la korg discuss dgn owner yer.. tp harga bg aku berpatutan la..



Lamaze Toys

- Actually aku terlupa add bookmark kat mana aku beli tp blh try tgk sini, sbb harga dia sama jer dgn tpt aku beli hari tu.. aku survey byk tempat.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.178901922139840.45299.178655008831198&type=3
- Aku beli both rattle sock n wrist rattle.. both sepasang dlm rm12 la.. jd utk 2psg dlm rm24.. postage will be rm6 (poslaju) .. ada yg bg pilihan pos register so lbh saving kat situ.. tp ni bgtg pd seller yer..


Bamboolite Cloth Diaper

- try survey kat blog bamboolite.. skrg tgh ada clearence sale utk fitted cloth diaper yg harga rm77 tu jd rm44 jer each.. 40% less tu.. http://www.bamboolite.com
- mostly aku beli dr seller yg berlainan.. sbb kenkadang diaorg offer certain print jer dgn harga less.. n kalau nak buat preorder aku wat kat mama panda shop.. blh refer sini yer: http://www.facebook.com/mamapandastore
- harga preorder mmg murah banding beli retail.. jd alert la bila seller inform nak buka preorder yer..


Preorder cloth diaper atau beli cloth diaper murah..

-Mengikut kajian kes aku, ada beberapa seller yg selalu buat preorder cloth diaper brand US ni (cth BUM Genius, Simplex, Flats, Sweat Pea, Itti Bitti).. so mmg kalo berkenan nk try selai dua yg ada brand blh usha2 time preorder ni.. mmg murah dalam duapoloh hinggit gak banding harga asal..
- so sila survey kat fb ni yer:
http://www.facebook.com/kaklong.nuzula
http://www.facebook.com/groups/mamamahyashoppe/
- kat sini pun murah kalo u all budget nk memula try beli cd brand china tp dgn harga murah.. mostly seller bagi murah kalo beli pakej sekali 5pcs ker.. kalo beli satu2 mahal.. tp kat kedai ni harga 1pcs pun murah.. biasala kos postage tu kena tggung la yer..
http://www.facebook.com/pages/mumsluvbaby/175550397199
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.331294186893066.74528.331276603561491&type=3
http://www.bongbongidea.blogspot.com/ (yg ni jual mcm2.. cd murah, romper pun murah, brg menan budak pun murah.. tp cd kena beli atleast 5pcs baru dpt murah..)
- byk lg kedai tp tak tertaip kat sini..


Nuby Bottle..

- blh tgk link fb seller ni: https://www.facebook.com/#!/Mamma.Baby.Store
- utk nuby bottle yg silicone tu saya beli kat sini sbb lebih murah: https://www.facebook.com/cutebabyhouse .. dia pun de jual botol brand lain.. tp dia xde jual nuby breast pump la..

leh contact diaorg k.. tanya kalo stok available ke tak.. utk nuby pump, dpt botol susu nuby gak tp bukan silicone nyer.. yg 8oz n 5oz.. dpt 2btl.. puting dpt jenis silicone..


Cocoon Baby

- beli kat sini: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000811212966 ..leh tgk2 fb dia yer.. ada yg readymade.. tp kalo nak color lain kena tunggu dlm bape hari la, nnti dia jahitkan..

blh cari corak crochet yg kat internet n bg dia kait.. =)

harga mmg murah banding kat kedai2 online lain..


-----------------------------
link2 lain tunggu bila aku teringat k.. daaa..


This entry was posted on Tuesday, March 27, 2012 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    malynd_anggun said...

    bape harge cocoon baby tuh dear? comel la

  1. ... on March 28, 2012 at 8:24 AM  
  2. cinta said...

    sis pm fb dia yer.. sy dh lupa la.. beli masa awal2 prgnant dulu.. =)

  3. ... on March 28, 2012 at 11:10 AM