Aku rasa aku perlu beli sume brg sikit2.. ada yang nak beli tu, ada yang nak beli ni.. kalau boleh sume aku nak beli sikit2 supaya aku tak perlu susah2 last minute..

aku rasa aku dah rancang majlis kawin aku sebelum aku masuk sek menengah lagi.. huhuhu.. disebabkan aku yang asik tersalah pilih calon, maka aku pun terlambatla melaksanakan majlis kawin aku ni.. bila aku dah ada calon dan berjaya mem'booking' calon tersebut utk jadi suami aku, maka bermulala perancangan majlis kawin aku yang tertunda sekian lama...

aku penah bgtau kwn2 aku dulu, kalau kad kawin aku ada letak muka pengantin lelaki maknanya somi aku nanti ensem la, saje nk display kat korang.. tp kalau xde korang faham2 je la.. mgkn dia tak ensem, tapi mgkn dia kaya.. hahaha..

aku memang sengal!! tapi aku seorang sengal yang sopan..

dan sebagai seorang aku yang memang agak cerewet.. aku perlu fikir tiap benda yang aku perlu buat utk majlis nanti.. dan sebagai seorang aku yang juga anak bungsu pd family, aku juga xbleh buat apa yang aku mahu buat..

aduuuhhhh...

bila aku sibuk2 wat persiapan, abg dan akak aku dh start sound..
"ada duit tak?.."
"ko ni kelakar la, majlis lambat lagi kan.."
"xyah susah2 beli2 sikit2, nanti nak majlis, abg pun blh belikan.."
"aiii, dah ada tarikh ker?.."
"duit tu simpan, jgn susah2 beli brg ntah apa2.."

dan itu diantara ayat2 yang aku terpaksa dengar dengan redha..

sebagai adik bungsu memang hidup aku selalu di sponsor.. walaupun aku xnak susahkan org len tpi aku sentiasa akan menyusahkan org len.. mungkin muka aku muka kesian kot.. beruntung ada abg n akak yang baik2 dan kaya2 ni.. hahaha..

tapi.. ada tapinya pula..

so apa yang tak best ialah aku tak tau nk start persiapan aku dari segi apa?

aku kena berjimat.. aku tak bleh beli brg2 persiapan kawin aku sbb aku perlu berjimat so aku nak beli apa yer?

ermmm... aku rasa aku perlu peningkan kepala pilih tarikh supaya aku blh peningkan sponsor2 aku utk fikirkan nak beli apa utk aku.. abg2 aku dah tnya bila tarikh wedding.. tapi aku pun tak tau...

aduyaiiiii la sgt!!


This entry was posted on Wednesday, June 16, 2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

    wildcutecat said...

    bincang la tarikh kawin betul2. baru boleh fokus. baru leh kira berapa hari lagi tinggal untuk wat persiapan. baru seronok dah ada tarikh.

  1. ... on June 16, 2010 at 2:08 PM  
  2. cinta said...

    problemnya ialah pihak2 yang terbabit utk bersanding bersama masih xbleh decide.. huhu.. sanding sorang la cmni.. bleh tak?

  3. ... on June 16, 2010 at 3:08 PM  
  4. C.THYIEN.T said...

    best nyer... byk sponser... haha.

  5. ... on June 16, 2010 at 7:26 PM