Aduhh.. terasa masa cepat sgt berlalu.. nak buat persiapan utk wedding hujung tahun ni.. rasa macam byk dah buat tp rasa mcm tak buat apa2.. aduyaiii lagi... hehe..

Bila tunang?

Hujung tahun lepas 27hb Disember 2009 selamat menjadi tunang kpd en.kanda yang tersayang.. kenal dia masa keje sama2 dulu.. mcmana blh suka dia? entah yer, dari mata turun ke hati la.. chewaahh.. sbb en.kanda ni seorg yg caring n nampak penuh tanggungjawab.. bila pandang dia rasa sejuk je hati, bila dengar sore dia rasa mcm kena pukau jer.. huhuuuhu.. he's charming one..

memula masa kenal dia, just officemate je la.. tp rasa nak kenal dia mcmana, suka curi2 pandang dia.. n suka wat2 tnya soklan yg tak berapa penting kat dia.. ada satu hari tu yg start sms dia sbb masa lunch dia belikan nasi bungkus sbb tengok aku tak makan lg.. then mlm tu saja la sms dia kata tq.. so start sms2 just tnya psl keje n sorry susahkn dia hari ni.. esoknya he still buying me nasi for lunch.. time tu aku malas pegi lunch so xkuar just duk opis..

then start dr tu, aku sms dia.. saja nak making good friend.. ermm, n he so cute n handsome.. lebih2 lagi kalau dia tgh handle meeting.. dengar dia berckp kat white board tu pun wat aku rasa terbuai2 dek sore dia yg menggoda aku.. hahaha..

jangan tak terkejut kalau tau aku yg dulu bgtau dia aku suka dia.. 3 times n 3 times kena reject... hahaa.. betapa beraninya aku meluahkan perasaan cinta yang terbuku di hati ni.. sometimes bila kita sukakan seseorang n yakin org tu yg terbaik utk kita dan mampu bahagiakan kita tak salah mencuba.. n aku try masa tu.. but as good man, he reject me sbb dia just anggap aku mcm kwn baik dia jer.. so mmg frust masa tu.. sbb dalam hati sanubari aku yg paling dalam ni kata yg dia sukakan aku.. huuuhuuu lagi..

cmne aku blh jd begitu perasan? heepp heeppp, jgn la kata gitu..

sbb dia care pd aku.. kdg2 tu aku tension ke aku geram dgn bos ke, dia cpt jer perasan.. bila dia kuar wat marketing, ada coklat atas meja aku.. kdg2 dpt ice-cream.. aah kan, hati aku terbeli dgn coklat cadbury la.. ntah la... tp aku rasa dia suka aku la.. betapa yakinnya aku even aku direject 3x.. ni aku mmg tak puas ati, smpai skrg aku geram kat en.kanda.. apsal reject aku daaa?

pastu sebagai seorg yg nk cuba gak.. aku ajak dia pegi wedding mmber aku kat pontian.. dengan alasan, kad jemputan kawin hilang n aku xreti nak pegi sana sorang2.. huhu.. plan berjalan dgn baik.. so hari yg dimaksudkan aku pun kuar dgn dia.. dia merangkap kawan seopis yg terpaksa menemankan aku.. tp dgn baik ati dia setuju gak ikut aku.. eh, betul la kad jemputan tu hilang.. tp masa hari kenduri tu sebenarnya dh jmpa tp aku saje je wat senyap, nk dia teman gak.. mgikut kata penasihat aku la, kalau guy tu setuju ikut kita pegi wedding maknanya aku de la harapan, maybe dia suka la kat aku kot.. itulah kata2 semangat dr penasihat aku yg merangkap kwn baik aku.. (christ, i owned u this..)

dan yg terkantoinya ialah masa nk pegi tu dia ternampak kad jemputan kawin tu yg aku terletak dlm kete.. mengikut kata en.kanda di dalam hati seperti yg diberitau slps kami menjadi psgn kekasih secara rasmi, dia dh kena perangkap dgn aku dah masa tu, de ke patut dia ingat aku saja je menggunakan taktik itu utk memikat dia.. hahaha.. nak wat cmner kan en.kanda, u redha je la.. u jgn nak lari, dgn hati u i dah masukkan dlm peti besi tau..

so perjalanan kami ke pontian cm biasa.. lepas tengok pengantin bsanding n makan2 la pastu.. dia jumpa kwn2 aku n he so well behave.. mcm couple la pula.. ehh, belum lg couple time ni.. balik dr situ singgah kat punggor.. mcm tepi pantai tu la.. tp xleh jln2 kat pasir sbb dia ada tebing jer.. so sambil tengok laut aku pun mencuci pandangan mata ku dgn memandang en.kanda.. cheewaahh..

so pastu balikla... so bermulala drama yg penuh dramatik selepas itu....

ada satu hal yg bila aku dpt tau dr kwn aku yg wat aku tetiba rs frust yg teramat gila (xleh citer in public la..) .. aku rasa mcm2 masa ni.. rasa bodoh pun de gak.. rasa mcm frust ler.. yelah aku tau sapela aku, dia tak suka aku pun... huhuhu.. dgn dramatiknya aku xleh control dah, aku terus capai kunci kete n blah balik umah walaupun belum abis waktu keje.. aku sms en.kanda kata aku sedih n aku nangis dlm kete ni..

then slps peristiwa itu.. en.kanda mula mengambil serius tentang perasaan aku ni.. n aku dh nk resign kat situ.. aku de sms dia tnya pendapat psl hal resign tu, n kitaorg kuar minum kat OldTown masa tu.. n lps dari tu setiap kali balik keje, rasanya dkat seminggu kot, aku akan kuar minum dgn dia.. aku penah sms dia, aku kata kalau aku dh resign ni, aku akan format semua perasaan aku pd dia, aku tak nak sms dia lagi dah.. aku tau dia tak suka aku, tapi aku suka sgt kat dia.. en.kanda ada bgtau pd aku, masa tu dia rasa mcm start suka aku, dia kata dia nak buka hati dia pada aku masa tu..

dalam bulan terakhir pas aku antar surat resign, masa tulah kitaorg start rapat.. kitaorg pegi tengok wayang sama2.. pegi kuar sama2.. ahad pun kuar dgn dia.. ada tu kuar masa opis, nk tgk wayang pkul 5pm, dia bgtau aku, tggu dia kat GSC tu, nnti dia sampai.. punya la cover xnak org opis len tau kitaorg slalu kuar bdua.. hehee..

then pastu kitaorg pun couple n start la long relationship kitaorg.. sbb aku dpt keje kat KL.. so aku pun merantau la dgn membawa hati dia bersama aku.. lama gak aku keje kat KL smpai sekarang aku dh keje kat N9.. so genaplah 2tahun hubungan kami ni..

tapi dia takde kata kat aku "awak, boleh jadi girlfriend saya x?" abis tu cmner kitaorg couple? ntah ek.. aduyaiiii...

en.kanda ni jenis tak suka bgtau sume org ttg perasaan dia, jenis u tau i tau dah la..

aku penah tnya dia

"abg, bila kita couple ek? 20april kan? tapi abg xde kata kat syg pun nak jdkan syg girlfriend.. xaci la abg ni.."

"ala...kan kita dah couple ni.."

"nak gak abg tnya.."

"yelah..yelah, awak nak jadi girlfriend saya tak?.."

"nak nak nak nak... " hikhikhik..

so the story percintaan kami bermula.....


This entry was posted on Saturday, June 12, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    C.THYIEN.T said...

    sweet..... hehe... mmg ko jgn lupa hutang ko 'Pizza hut eaa' hehe

  1. ... on June 14, 2010 at 6:02 PM  
  2. cinta said...

    ooo.. ye ker? aku blanje mkn nasi minyak kenduri kawin aku je la.. hikhikhik

  3. ... on June 15, 2010 at 8:36 PM