Nape la nafsu membeli semakin menjadi2.. hahaha.. suka sgt tengok cloth diaper yg custom made ni.. huhuhuhu.. ada bape brand yg menjadi target idaman kalbu hati ini.. cheewaaahhh..

haaa.. aku dh berjaya beli 2pcs bamboolite cloth diaper.. sikit2 meng'upgrade' brand china kepada brand malaysia, pastu kita upgrade lg jd itti bitti yer.. heheheh.. oppss, ikut urutan dulu, baby wizard (patut pas baby wizard baru sambar bamboolite), pastu bum genius, pastu rumparooz pastu baru la itti bitti ni.. =p (brand2 lain, sila tutup mata aku yer.. hahhaa..)

rasanya la aku nak blaja jahit cloth diaper la.. pastu jual mcm byk ibu2 yg bisnes handmade cd ni.. aduuuhh comey giler tau..

meh aku serikan dgn kajian tempatan aku mengenai cloth diaper handmade/custom made yg femes kat pasaran internet ni..


1) Baby Wombie Cloth Diaper..
Ni mmg serius 100% cute.. 1pcs rm90.. mahal kan tp ikut review ibu2 yg penah beli, mutu cd ni setanding cd buatan oversea.. kira berbaloi utk dimiliki.. pastu dia jenis AIO.. ala yg jenis insert dia snap button tu, bkn jenis pocket..

sgt cute kan?? huuuhh, mmg wajib sambar selai.. tp tggu baby lahir dulu la.. =)

kalo beli 10pcs dapat selai rm80.. custom made maknanya kita leh pilih fabric kain sendiri dr koleksi kain yg dia ada (koleksi fabric dia mmg sume super duper cute..).. jd setiap cloth diaper adalah unik yer.. pastu start dr baby berat 6kg.. n jenis one size, maknanya blh resize button tu la smpai baby besar (tak sure smpai bape kg..)

then jgn risau kalau korg rasa membazir beli cd ni sbb kalo jual preloved kat fb pun still laku tau.. yg aku penah tgk kat group fsot tu, jual rm65 to rm70 pun still ada buyer yg nak beli.. tp kalo dah 2-3thn guna tu harga pun kena revise ikut condition cd tu la yer..

yg baby wombie ni leh order kat fb Jamie Khoo ..


2) Maybel's Closet
Ni pun hand made cloth diaper.. blm sempat review sgt tp blh survey blog dia http://maybelscloset.blogspot.com ..


ni contoh cd Maybel's Closet.. harga jap aku survey.. =p

ok.. dh survey harga.. leh tgk kat sini http://maybelscloset.blogspot.com/p/custom-made_07.html .. harga ok la.. start dr rm40.. masih boleh beli yer ibu2..


3) Tak sure ni handmade ke tp serius cute..
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.252832291451604.54633.100001745066705&type=3 ...
atau g kat blog dia http://baitunmuslimahsouq.blogspot.com/2012/01/iconic-kids-cd.html

Price dia leh rujuk sini:
cd Iconic Kids fitted diaper RM56/set...
fleece diaper cover RM48/set
Tutu Rossie (cover only) rm56/pc..
CLUEBEBE cd berharga RM46/set.
(take note price ni aku dpt masa aku pm dia tnya harga yer.. kalo dh berubah tu tak tau la yer)


Ada lagi tapi aku terlupa url blog dia.. nanti kalo teringat aku bgtau k.. ermmmm.. rasa mcm tak sabar nak tgk baby aku pakai cloth diaper ni.. lg sebulan je lagi.. harap2 sume dipermudahkan.. ibu n ayah syg sgt kat baby tau.


This entry was posted on Wednesday, March 14, 2012 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    ReYNa said...

    cuteee sgt CD2 tu..plg jatuh cinta ngan baby wombie cloth diaper tu,thanks for the info.sy tgh belajar ni nk pakaikan Cd kat bakal baby nnti:)

  1. ... on March 16, 2012 at 1:12 AM  
  2. nYomeL said...

    Seronok baca pasal CD2 yang comel kat sini.. comel gile CD2 tu.. kalo i pregnant nnt.. i pon berangan nak cloth diapering my baby. Oh ya, since I byk dpt info psl CD kat sini.. i nak share my friend punye entry on how to handle CD pulak. I hope it will benefit you dear..

    http://mylovely-moments.blogspot.com/2012/03/easy-way-on-how-to-handle-your-cloth.html

  3. ... on March 21, 2012 at 3:12 PM