Alhamdulillah, satu barang dlm paper bag door gift dah settle.. Cd surah-surah pilihan dari Al-Quran.. Simple decoration je utk cd ni, aku just tampal sticker n letak kat cd sleeve yg ada plastik transparent tu.. tak payah susah2kn diri.. hikhik..

Jadi bagi kwn2 aku yang ada cd player tu bolehla buka cd surah2 pilihan ni kat kereta ke, kat cd player ke.. aku burn ikut format audio.. xde problem la nak dengar kalo player korang blh play format audio..

Insyaallah aku tgh intai-intai door gift apa lagi yg sesuai.. aku tak prepare byk utk door gift 'special' ni.. just utk kwn2 terdekat je.. utk door gift tetamu, tu simple things mcm sponge cake, candies, kerepek n etc..

kad kawin, alhamdulillah dah siap.. ada slightly mistake kat bhgn peta n design tu.. lari dr design yg aku dah draf kat AI.. ermm.. ralat sikit tapi xpelah.. sume org nak kan kesempurnaan tp tak mungkin kita dpt 100percent perfect.. tapi mcm aku kata kat en.kanda, yang penting kasih sayang aku pada dia mengatasi kesilapan pd kad kawin tu.. hahah.. (aku rasa bersalah bila aku argue psl kad tu.. ermm aku bagitau kat dia dan en.kanda nak print balik kad2 tu,n do exactly mcm aku draf sbb xnak aku sedih or ralat.. ermm, sorry la abg.. syg xmahu cerewet lagi k.. )

kad tu sangat cantik dan tak perlu print lagi k.. ok, syg janji tak mo cerewet pasal hal kecik2 k.. kita kan kena guna byk duit utk start hidup kita so xblh membazir hal2 yg kecik.. =)



Ok.. till then aku nak g tulis2 nama kat kad jemputan ni.. sape nak kad jemputan dari aku, sila tinggalkn nama n alamat kat email aku.. peels2less@gmail.com



This entry was posted on Saturday, October 30, 2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 comments:

    harzharun said...

    bg CD surah pilihan!..interesting!

  1. ... on October 31, 2010 at 10:58 AM  
  2. cinta said...

    dpt idea dr wedding omputih.. diaorg letak cd lagu2 yg romantik n nostalgia la.. so saya tukar letak cd bacaan al-quran.. byk free mp3 yg free royalty.. =)

  3. ... on October 31, 2010 at 2:01 PM  
  4. ♥LyNnDa♥ said...

    wahhhh....yeayayayaa

  5. ... on November 3, 2010 at 2:51 PM  
  6. Suzie Sueweeets said...

    Hai salam perkenalan. :) Saya Suzie.

    Ada hajat ni, kebetulan saya jumpa blog awak kat Google, click2 ternampakla post ni. Saya terus sedar gambar kad kawen awak ada petal envelope. Saya minat sangat. Boleh share tak camne awak buat.. atau kalau beli, katne awak beli?

  7. ... on November 8, 2010 at 12:00 AM  
  8. cinta said...

    envelope tu custom design, dapat sekali dgn kad.. leceh sbenarnya nak kena lipat2 envelope lg.. =) then kat tengah2 tu saya tampal dgn wedding sticker yg saya design sendiri.. sbb kalau send guna pos takut terbuka..

    ermmm.. kalau minat saya blh tnya kat en.tunang.. dia yg antar printing kad kawin ni..

  9. ... on November 8, 2010 at 12:21 AM  
  10. LiSa said...

    Salam....hai....
    suka sangat dengan idea awk nie....igt nak buat jugak tapi boleh tak kalau awk share surah apa yang awk masukkan?

  11. ... on April 14, 2011 at 6:54 PM  
  12. cinta said...

    ello sume... sorry ek lambat balas..
    sape yg berkenan nk download tu blh tengok kat link ni: http://www.mp3quran.net/eng/

    utk surah2 pilihan ni saya pilih
    1)Alfatihah
    2)Alkahfi
    3)Assajadah
    4)Yasin
    5)Addukhan
    6)Alwaqiah
    7)AlHasr
    8)AlMulk
    9)AlIkhlas
    10)AlFalaq
    11)Annas

    kalo u all nak masuk surah2 lain pun ok.. yg ni saya tanya kat en.suami.. dia kata surah2 ni elok.. so better u all tanya saya yg lebih tau k..

    setiap surah ni ada kelebihan dia.. lgpun mcm skrg saya suka baca alquran sambil dgar mp3 utk betulkan bacaan saya.. =)

  13. ... on April 19, 2011 at 5:37 PM  
  14. LuvLy SisTers said...

    assalam DIY,

    Thanks for infos sharing.. mush appreciate..tp boleh saya tau cost door gift cd ni.. saya plan nak buat audio zikir2 pulak..tq

  15. ... on July 26, 2012 at 9:31 AM