Lagi 2 bulan tarikh majlis tapi kad belum siap lagi.. hehe.. prosedur keizinan nikah pun belum settle lagi sebab tunggu sign dari wali iaitu abg long aku.. huhu, xpe xpe.. kawin satu daerah so tak la rumit sgt prosedurnya.. insyaallah..

kad belum siap lagi.. hahaha.. mcm xnak kawin je aku ni.. tapi alhamdulilah design sume dah settle.. aku telah berjaya menggunakan minda separa sedar aku untuk men'design' sendiri kad kawin aku ni.. tak buat kad sekali dgn majlis en.kanda sebab nanti kenduri umah en.kanda sekali dgn adik lelaki dia yg dah pengantin bln jun lepas.. so seperate kad jemputan la..

cadang nak print utk 1000 keping.. print byk lebih jimat.. mak kata wat kad dalam 800 je.. jadi aku budget utk 1000 keping kad.. sume org kg pun aku bagi kad yg best ni.. haha.. (mak kata org kg antar kad nipis2 jer.. tp pas aku wat kira2, lebih kurang sama je kalo print kad best sikit + print kad nipis ni lagi, so better go for the best kan..)

for sure en.kanda wat business printing, design n publishing ni, so aku dpt harga yg paling best utk printing kad kawin aku ni.. harga kilang! so lebih murah murah giler dr harga kad yg tempah kat kedai tu (sbb kat kedai siap upah dia design la, upah ntah apa2 tp design bukan best mana pun, hikhik).. malangnya aku tak dpt harga FREE je.. huhuhu.. (tp insyaallah ada angin sepoi2 yang nak sponsor kad kawin aku ni..)

lepas draft utk 3, 4 kali kad kawin ni, aku berjaya finalize kad kawin aku.. yuppp, sgt best dan gembira rasanya ada nama aku kat kad tu.. so maknanya aku bakal nak kawin... hahah.. teruja utk kawin, teruja utk jd seorang isteri..

kad kawin aku gunakan tema yg aku pun tak tau tema apa.. cuma color tu aku guna based color cream n corak2 color gold.. design adalah ikut suka aku jer.. based pada satu contoh kad kawin yg en.kanda bg pd aku tempoh hari.. simple je tp more to tradisional la kot.. en.kanda kata cantik.. (mula2 aku design kad ada bunga2 mcm bunga sakura tu, tp mcm sarat sgt.. pastu aku tukar lagi, buat baru.. wat design color coklat gelap, pastu aku tukar color hijau, tapi akhirnya aku rasa sume tak relevan dgn color tema majlis aku.. hohoho)

peta jalan ke rumah pengantin perempuan..

peta adalah yg paling susah utk aku buat.. yelah, aku kena siapkan peta tu dari keluar tol sampaila kat rumah aku ni.. insyaallah boleh la korang baca peta tu.. siap dgn berapa kilometer sekali yer.. jarak tu aku kira masa balik johor hari tu, setiap selekoh utama aku dah letak jarak, sbb jarak dari tol ke rumah aku lebih kurang 40km+, jadi ada peta tu senang la sikit kwn2 yg dr jauh nak dtg kenduri nanti..

so meh aku bg intai2 kad kawin aku ni yer.. ni aku design dgn terkial2 guna AI.. yelah, aku rasa otak aku makin berkarat la wat design2 ni.. cadang nak guna spot uv nyer kad, timbul2 design tu.. tak pun guna gloss jer.. ketas 260gsm.. apa2 pun nantikan kad dari aku yang insyaallah akan diedar sebelum hujung bulan atau awal bulan depan..

p/s: teringat masa dulu2 tu, aku kata dgn kwn aku, kalo kawin aku nak letak gambar sekali kat kad jemputan tu, kalo xde gambar maknanya somi aku mgkn tak ensem tapi mungkin dia kaya kot.. hahah.. (eh, jgn wat spekulasi en.kanda tak ensem ek sbb kad kawin aku mmg takde gmbar pengantin.. en.kanda tu sweet, si mata coklat yg wat hati aku dap dup dap dup tau..)

td aku bertukar jd 'badang'.. aku angkat almari, aku angkat katil, aku pasang carpet kat bilik pengantin, set tidur pengantin nk sampai esok.. ye ye ye.. tapi huhuhu, penatnyer!..


next entry daa...




This entry was posted on Tuesday, October 12, 2010 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

    liyana said...

    yeyeye... cayok2! bestnye

  1. ... on October 13, 2010 at 8:06 AM