Lama aku tak update blog.. busy pulak skrg ni asik mkn durian je tiap hari..

ok.. kembali kepada tajuk topik hangat petang ni.. kenapa aku perlu mengandung.. haha..

1) Dapat menyembunyikan perut yg buncit akibat sakit terlebih makan.. hikhik.. yelah, kalo ada soklan sengal yang berbunyi:
"Eh, badan ko semakin berisi la lepas kawin ni.."
Jadi dengan konfiden nyer aku bolehla jawab:
"Saya mengandung kak.. sebab tu la perut ni buncit sikit.."

alasan itu sgt relevan kan?

2) sebab ke-2.. dapat rehat dan tak payah wat keje umah.. best dapat melepak jer 24jam..
"Eh, sayang penatla, baby asik tendang2 ni.. abg basuh kain boleh?.. "

3) dapat mkn makanan best2..
"Abg syg nak mkn cheesy wedges, satay madu, ketam bakau, buah mata kucing, anggur, strawberry, daging rusa, mcd, pastu nak mkn straberry cecah coklat... eh, ni bukan syg yg nak mkn, baby dlm perut yg nak ni.."

hahhah.. sgt best kan sebab2 itu.. tapi sebab yang paling penting:

Dapat mengandung dan melahirkan zuriat lelaki yang aku paling sayang.. semoga zuriat aku nanti jadi anak yang soleh/solehah..

Yer niat kena betulkan tau.. hahaha.. so doa2kan la yer ada rezki kami..


This entry was posted on Wednesday, April 06, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

    cik fiza said...

    best juga alasan2 tu :)

  1. ... on April 7, 2011 at 11:48 AM  
  2. choclairissa @ intan said...

    comel~ reason yg 1st tu sangat menarik..saye pun ramai org ckp makin gemuk lps kawen..lalalala~ tutup telinga ajela yee... :)

  3. ... on April 7, 2011 at 10:15 PM  
  4. C.THYIEN.T said...

    alo kak as.. lama x dgr cerita... jarang update blog lak tu... huhu.. rindu la. haha...sama la kita doa2 kita sama2 dpt baby x lama lg... buat fertility checkup kak.. jgn lambat bertindak macam saya.. sekurang2 kita tau tahap kesihatan dan doktor bagi byk advice... aku byk belajar skrg sejak buat checkup dgn Dr Hamid. Dr juga ajar diet2 yg bagus utk nk pregnen...apa makanan yg perlu reduce..dia bagi pil kawal berat badan gak.. sekurang2 kita ambil pil yg betul dan tidak menggangu proses nk baby. Buat fertility YOGA or fertility excercise... cari kat youtube steps... Trust me jumpa Pakar puan sgt penting... aku buat scan ovari lagi... scan uterus.. jgn menunggu tanpa checkup macam aku.. 3 tahun aku tunggu cam tu je... sekarang baru sedar bila dah jumpa Dr...

  5. ... on April 10, 2011 at 8:59 PM