Terasa boring pula tengok barang2 kawin g terperap dalam almari bilik ni.. so aku rasa nak buat bisnes sewa menyewa la.. mcm best kan?

ok kat sini aku list down apa yg aku boleh sewakan n harga sewaan..
syarat2 sewa:
1) Sewa dalam masa seminggu jer.. so dalam masa 7 hari brg dh ada semula kat tgn aku la
2) poslaju dibawah tanggungan peminjam
3) deposit diperlukan bagi memastikan barang selamat sampai semula pada aku.. deposit adalah 1/2 harga sewa atau rm5o (yang mana lebih minima la)
4) pastikan anda jujur yer dan cermat.. sila jaga barang sewa dgn sepenuh hati anda sbb aku gunakan sepenuh duit poket aku utk membuat dan membeli brg2 itew..!


Bunga Tangan -rm25 je
Material - Bunga stokin color gold n cream, riben color ijau muda
Deposit - rm12 (deposit ni saya bank-in balik pada u all bila brg dh sampai kat saya..)

Jadi harga sewa= rm25+rm12+rm7 (poslaju) =rm44 (rm12 tu saya pulangkan bila brg dh sampai semula kat saya)
p/s: kos poslaju brg utk hantar kepada saya semula di atas tanggungan pihak anda tau!


Bantal Alas Hantaran - each rm15(big size or small size harga sama yer)

Material - kain satin color gold, manik kristal, riben satin, bantal kekabu
Deposit - kalo sewa sume 9bantal deposit rm50 jer.. (deposit saya pulang bila barang dapat semula kat saya dan dalam keadaan baik..)
Bantal ni ada 2bantal saiz kecik dan 7bantal saiz besar..
saiz dia dalam(jap ek, belum ukur daa)


Layah / Veil - rm30
Deposit: 1/2 harga sewa rm15 jer.. (deposit aku pulang bila dapat balik brg kat aku k n condition brg ok)
Layah ni aku pakai masa akad nikah.. ada dua layah.. lagi satu nanti aku upload k..
Material: kain chiffon cream2 coklat light, ada beaded color gold


ada lagi brg2 nak sewakan.. nnti aku update lagi.. nak sewakan sangkar hantaran aku gak.. mcm kat dalam gambar bantal alas hantaran kat atas tu..

pastu nak sewakan another veil yang member aku handmade sendiri (jahit beaded).. pastu kalau ada yang nak sewa baju nikah aku ker.. hahha.. giler kentang nak cari duit poket ni..

haaa.. ada yang minat nak sewa cadar pengantin tak? color cream.. aku beli dekat rm500 gak hari tu..

ok daa.. esok aku update lg brg2 sewaan aku.. sape nak sewa sila2 email aku kat jet_aime143(at)yahoo.com atau tinggalkn jer msg kat comment k..

p/s: sape rasa dia tak jujur jangan sewa brg dgn saya tau.. karang saya karate leher anda! ini seriuuusssss!!!


This entry was posted on Tuesday, April 19, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

    C.THYIEN.T said...

    wah business nampak.. haha

  1. ... on April 20, 2011 at 9:51 AM