Kadang2 aku tak faham mentaliti kawan2 aku ni.. hehehe.. sorry to say la..

Perlu ker aku listkan benda2 yang tak boleh disoal utk aku?

Aku taklah marah sangat pun, cuma aku rasa ralat.. kenapa yer bila kita ni tak kawin, orang kata kita ni memilih.. bila dah ada calon, org tanya bila nak bertunang.. bila dah nak kawin pun, org tanya kenapa lambat kawin?

Gagal ke kalau tak kawin?

Soalan ni bukan makna aku tak mo kawin ek.. mood skrg ni ialah sangat teruja utk jadi seorg isteri yer.. tapi aku tak faham sesetengah org yang anggap perempuan tak kawin mcm satu yang pelik..

jodoh tu rezeki.. ada ke sape yang tau bila dia akan jumpa jodoh dia? betul ker jodoh tu jodoh yang Allah tetapkan jadi suami kita? jadi peneman hidup kita sampai hujung nyawa.. sume tu kita tak tau, perkahwinan pun bukan pasport yang kita blh pegang sampai mati..

ada org yang bangga dgn bilangan anak dia.. bangga ke bila mengendong anak byk2.. ermmm.. definasi bahagia tu berbeza.. tu rezeki masing2.. tapi perlu ker ko tanya soalan yang buat org rasa "ermmm, ko rasa ko sorg jer ker ada anak?"

Gemuk???

"Dulu ko kurus, apa rahsia ko sampai ko blh jadi berisi mcm skrg ni?"

Apa pendapat korang, aku perlu karate tengkuk atau kaki dia dulu.. tolonglah, bertahun2 tak jumpa jgn bagi aku soklan yang aku rasa mcm nak telan org jer..

last aku jumpa kwn yg bagi soklan ni, masa sekolah rendah.. masa zaman2 gemilang aku, zaman primadona aku yang kecik molek jer.. yg berbaris org nak berkenalan dgn aku.. (haah, statement riak tak hingat..)

mmg berat aku bertambah jer, tak penah nak turun dr dulu.. naik berat badan secara berhemah yer.. tapi ada aku minta duit org len utk belikn aku beras? en.tunang pun xde complain pe2.. ada aku jln terkengkang2 mcm org gemuk.. please yer, badan aku berisi tp aku bukan kategori gemuk terlampau.. jgn wat darah aku naik atas kepala.. eeeiiii...

tu yang susahnya bila contact dgn kwn2 lama ni.. hidup dah berubah.. bertahun2 tak jumpa.. perlu ke ko tanya soalan yg ko tau ko tak perlu tanya.. perlu ke tanya satu2 tentang bakal suami aku, nak tanya sekali gaji dia berapa ker..

aduhhhh...

perlu ke ada soalan yang mcm ni..

"setau aku ko tak minat lelaki.. terkejut aku bila tau ko bertunang?.."

ermmm... perlu ker aku bgtau satu2 kronologi percintaan aku? perlu ker aku bgtau berapa kali aku putus cinta? perlu ker aku bgtau aku ni perempuan normal yg jatuh cinta pd seorg lelaki yg normal juga?

kawan oh kawan.. tolonglah jadi kawan yg jadi kawan yang memahami biarpun ko terlalu sukar nak memahami..


daaa... entry ni luahan hati aku utk seorg kwn yg aku harap dia tak tau url blog aku ni.. hehehe.. tp please la jgn bg soklan sengal kat aku ek..




This entry was posted on Tuesday, September 28, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comments:

    ♥LyNnDa♥ said...

    betUL2x...
    tension tUl kn..bila da kawen..bila nk ade ank...da ank sorg...: cukup ke ank sorg??"tu ler mnusia....sbr2x k.as....

  1. ... on September 28, 2010 at 2:21 PM  
  2. cinta said...

    tula.. pelik ker kalo kawin lambat.. ada as minta tlg diaorg bayarkan duit hantaran ker.. isskkkhh.. geram jer bila kena jwb soklan separa sengal ni..

  3. ... on September 28, 2010 at 2:32 PM  
  4. KSWSK said...

    shaya jln2 carik idea tuk my wed..skali bump into ur blog...shaya pun kena mcm yg awak kena..lg la umur da ada angka 3 kat depan...mcm2 soklan cepumas shaya dpt...

  5. ... on September 28, 2010 at 10:04 PM  
  6. cinta said...

    sabar je la.. bila xkawin org tnya bila nak kawin.. bila nak kawin pun org sibuk lg tanya knp lambat kawin..

    best sgt ke kawin tu? (huhuhu, soklan ni akan terjawab sendiri lps dh kawin nnti..)

  7. ... on September 29, 2010 at 10:29 AM  
  8. nurayunni said...

    sabar jer lar..org nie mcm prngai..

  9. ... on October 2, 2010 at 7:55 PM  
  10. harzharun said...

    mulut manusia mmg xle tutup...ada je x kena kan....x usah dilayan sgt!

    btw, nice knowing....i sebenarnya mgoogle tuk cr idea bantal as bekas hantaran for my sister ceremony...nak gak tgk idea lain selain dr idea arma colture tuh...so, cpt update sal ur hantaran nnti tau...

    i link u!

  11. ... on October 3, 2010 at 1:15 PM  
  12. cik fiza said...

    kadang2 org ni bertanya tak fikir ape org yang ditanya tu rasa..

    sy setuju juga soalan 'gagal ke kita kalo kita tak kawen lagi?'

    sebab sy ada kerjaya, ada family, dikurniakan kesihatan yang baik...

    so hanya perkahwinan je tak ada lagi..

    :)

  13. ... on October 6, 2010 at 5:10 PM