Dah lama planning nak pegi langkawi utk honeymoon lagi dgn en.suami.. dulu sblm kawin dah planning nak g honeymoon kat langkawi.. nak sewa chalet tepi pantai, jd blh jln2 tepi pantai sambil menikmati permandangan matahari terbenam.. romantic kan??

Disebabkan angan2 aku tak kesampaian (pas kawin honeymoon kat port Dickson jer sbb budget kawin dah lari..hehe) so aku dgn rajinnya selalu survey web airasia n fireflyz utk cari tiket murah.. airasia selalu tiap hari jumaat ada offer tiket murah tau.. so dalam bulan 4 lepas aku berjaya beli tiket flight fireflyz pegi langkawi.. murah giler, dua org pegi balik cuma 76 hinggit jer.. murah sesangat kan.. pastu dgn confidentnya aku pun dah bayar penginapan 3hari2malam utk resort tepi pantai.. yg kuar2 bilik jer dah rasa pasir pantai, dari dlm bilik dah nmpak laut.. dalam rm300++ la.. beli dari agoda.com.. since dah 2kali aku guna agoda ni, perkhidmatan ok n dpt bilik dgn harga jauh lebih murah dr direct booking kat resort tu sendiri.. cuma tinggal kereta sewa jer aku belum booking lg..

Problemnya skrg??

Ermmm… dalam bulan 8 lepas baru aku tahu aku dah mengandung.. jadinya camner dgn planning aku nak pegi langkawi ni?? Family dah mula bising2, kata kandungan pertama kena berjaga2.. tak boleh naik flight la.. xboleh la nak pegi naik bot2 tu.. ermmm, mmg la dulu aku plnng gak nak g pulau dayang bunting tu, kan org kata kalo mandi2 kat situ, insyaallah ada rezeki mengandung.. hehe.. tp dah berbadan dua ni rasanya utk island trip kena cancel la.. kalau en.suami nak pegi, kena la dia g sorg2..

Aku dah survey kat internet, boleh ker pregnant lady naik flight.. ikutkan kajian google aku, time aku g langkawi nnti aku dah 5bulan pregnant.. after 7months mmg tak digalakkan naik flight.. tapi kalau semester kedua jarang yg ada prblem.. tapi berbaloi ker aku amik risk nak pegi gak langkawi tu yer? Aduhhh, pening kepala nak fikir.. rasa dlm hati nak pegi gak.. shopping2 coklat ker.. tapi bila org le takut2kn aku dgn risiko sbb aku pregnant, aku rs berbelah bagi pula..

Cadangnya trip pegi langkawi ni utk celebrate 1st anniversary perkahwinan kami.. duit resort dah bayar, angan2 shopping pun dah planning lama dah.. ermmm, nak cancel rasa sayang sgt.. tapi aku lg sayang baby dlm perut ni.. aduhh, baby ibu ok tak kalau ibu nak g langkawi.. baby jgnla byk ragam.. baby blh makan coklat byk2 tau.. jadi baby bagi la ibu pegi langkawi yer.. ibu nak sangat2 pegi langkawi dgn ayah..

Eh.. kalau pregnant blh naik kete kabel ker??

Minggu ni nak g checkup doktor, nak tanya la pasal travel naik flight ni.. pegi langkawi naik flight dalam 75minit la.. bukannya travel g oversea yg berjam2 tu.. doa2 la sume dpermudahkan.. aku risau sbb ni kandungan pertama aku.. tapi rsnya kandungan aku ni tak byk ragam.. sume yg aku mkn baby terima jer.. hehe.. bagus tul baby ibu ni.. semoga Allah permudahkan kandungan aku dan selamatkan kandungan aku dari bahaya dan penyakit..

Next year.. aku nak planning g sabah la.. =)


This entry was posted on Tuesday, October 18, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

    Liyana said...

    xpe, jual tiket tu kt sy nak? hehe

  1. ... on October 18, 2011 at 5:26 PM  
  2. safiyyah osman said...

    opegi ja sis....jgn pikir benda buruk2....5bulan perut dah bsar la tue...baby dah kuat...byk mkn vitamin dri skang..bgi baby sehat dan kuat:)..

    rezeki tue ditangan allah...kita cuma berdoa ja..jgn doa or ingt y buruk2..ada rezeki nie..p ja bcuti kt langkawi sana:)..syg klu cancel...

    :)tc sis.

  3. ... on October 18, 2011 at 8:11 PM  
  4. MiSS NaDieYA said...

    bestnye dpt pegi honeymoon..i mengandung ni pon tgh mengidam naek flight..i pon risau jugak nak naek kot2 ade effect ke..ntah kenape boleh plak mengidam gitu..huhuhu

  5. ... on October 18, 2011 at 8:31 PM