Nak masuk 2 bulan aku tukar status jd sorg isteri kepada sorg suami, kepada sorg kekasih yg aku sgt2 syg.. waaahhh, intro jiwang ni..hehe..

lama dah tak tulis blog.. rasa mcm blur jer.. org selalu tanya mcmana life lepas kawin.. ada yg tanya dgn soklan sinis, ada yg tanya prihatin.. ada yg soklan separa bijak.. huhuhu

"mcmana perasaan lepas kawin? kalau ko tau bestnya kawin mesti ko dah kawin dr dulu kan?"
(what the &^*%&*... bg aku la kawin ni bukan sekadar utk tuntutan dari segi batin, but more than that.. rasa bahagia bila cinta yg selama ni direstui keluarga.. rasa happy bila dpt sentiasa kat sisi dia.. rasa hidup tu makin sempurna.. so tak timbul la, apa yg org kata kawin tu seronok.. if aku kawin awal, terjamin ker rasa happy tu, for sure aku takkan kawin dgn en.kanda if jodoh aku awal la kan..)

kawin ni pun tanggungjawab.. yelah korang selama ni kena jaga diri sendiri je kan.. skrg dh jd isteri org kenala jaga mkn minum suami.. kena la jaga penampilan diri tu even kat umah sekalipun.. xde dah pesen rambut mengerbang, xde dah pesen kain batik senget.. mandi tengahari ker.. hikhik.. skrg sume kena jaga.. tingkah laku pun xleh la manja2 mcm dulu..

berkahwin maknanya menerima seseorg yg baru dlm life kita.. mmg masa bcinta n lepas kawin ni beza.. tp alhamdulillah aku rasa happy.. mgkn sebab aku kongsi hidup aku dgn somebody yg aku mmg syg.. so sume jadi manis sgt.. bak pepatah moden, "kentut pun bau wangi skrg ni".. hehe

so INGAT... kawin dgn org yg korang cinta.. tapi dgn restu keluarga...

balik pada tajuk entry aku.. hahah.. tajuk entry yg penuh 'kontorbesi' dari aku.. setiap psgn baru kawin mesti teringin nak anak cepat2 kan.. samala mcm aku.. ermmm.. dari sejak kawin hari tu belum period2 lagi ni.. ni yg teruja betul nak buat test ngandung.. tapi... tapi.. dah dua kali aku check tp still -ve..


akak aku kata ada kemungkinan mengandung tp still baru so xdpt nk kesan lg.. so better after 2month lewat period bru test balik.. so awal next month aku nak wat check lg.. doa2 kan la yer..

eh, dah siap fikir nama anak lg tau.. hikhik..

en.kanda pun ada kata.. jgn fikir sgt.. ada rezeki adala.. kalau xde pun xpe, yg penting kita dpt luangkan masa sama2.. abg, u're so sweet tau.. jom g honeymoon lg.. ahaha..


life after marriage mmg rasa lebih sempurna.. terasa nak nyanyi lagu, berdua lebih baik... lallaalalla....


This entry was posted on Sunday, January 23, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments:

    wildcutecat said...

    takyah tunggu 2 bulan kot. sebab sy hr tu period lewat 2 minggu je terus beli alat cek pregnant tu dan keputusan dia terus positif.

    apepun, insyallah ada rezki kak as nanti. jangan lupa update kat blog kalau positif tau. ^_^

  1. ... on January 23, 2011 at 1:36 PM  
  2. ShazlinaSaad said...

    hik2 tak sabar lak nak kawen ^_^

  3. ... on January 23, 2011 at 7:30 PM  
  4. Ann Ishak said...

    hihihi baru 2 bulan...takpe mungkin bulan ke3 nanti, terus +ve > AMIN

  5. ... on January 24, 2011 at 1:35 PM  
  6. 2H Garden said...

    so sweet =)

  7. ... on February 6, 2011 at 8:16 AM