video

Dah 2bulan 11hari selepas majlis kawin kami.. Ni aku ada edit sikit gmbar kawin utk buat video akad nikah kami.. iskkhhh rasa mcm nak kawin lg larr... rindu pula masa2 buat persiapan utk kawin tu.. opppsss.. xmo xmo.. biar jodoh kami berkekalan di dunia dan akhirat.. aminnn..

"abg, jom kita g outdoor photo shoot lg nak tak?.." hehe..

skrg ni nak fokus utk kerjaya pulak.. baby? ermmm.. in progress, insyaallah.. doakan aku cepat2 dapat berita gembira k.. tak sabar nak tempuhi pengalaman jd seorg ibu pula..

daaa.. eh.. bagi la komen.. belog aku semakin senyap la sejak aku malas buat update ni.. hikhik..


Ni entry santai petang2 ni.. sambil mata menahan ngantuk ni.. hehe..

How's life lepas kawin hampir 2bulan ni?

1) Penat.. penat rupanya org dh kawin ni.. kena siapkan makan minum suami, kena basuh kain tiap2 hari.. kena wat sarapan yg lengkap (maknanya xbleh la sarapan mkn biskut atau maggi je.. hikhik)

2) Kena jaga penampilan diri.. (haha, ni aku selalu kantoi.. sebab aku sgt simple dan sempoi).. kat umah aku suka pakai kain batik n tshirt.. kain batik tau (wanita melayu terakhir ni).. tp dgn pesen yg entah apa2, sbb asik senget2 je kain batik aku ni..

3) Senyum jer.. pelik tp benar.. ni dah jadi rutin aku la ni.. aku dah tak keje pas kawin ni.. so aku wat cita2 jd surirumah fulltime.. (biar betik aku ni.. xpe, keje ke tak aku fikir la nnti.. ) so sebagai surirumah yg berjaya aku kena la campur dgn masyarakat sekitar.. kena murah dgn senyuman.. dan sebagai seorg menantu yg baik, aku kena la bertegur sapa dgn jiran2 di sekeliling umah.. "apa khabar makcik?" "mcmana pilihanraya dun tenang tu makcik?, makcik sokong sape?" antara soklan2 sengal yg best ditanya masa bergossip ni..

4) Tension.. mana aku tak tension.. bila masuk bulan kedua, org dh start tanya, dah berisi belum? dah mengandung? aduhhh... walaupun period aku lambat 53hari tp akhirnya aku dtg bulan gak.. siyes sgt sedih tau.. xpela.. bukan rezeki kami kan..


5) Geram.. aduhh, betul la org kata masa bercinta dgn dah kawin ni lain.. skrg ni aku cepat sgt terasa dgn en.suami.. tp bestnya en.suami makin manjakan aku.. nak apa pun dpt.. sgt best ada suami.. hehe..

6) Makin sihat.. haha.. asik makan je, badan pun dah naik montel dah ni.. huhuhu..

7) Dah boleh pegang tgn.. rasa best jer, bila kuar sesama dgn en.suami, dah boleh paut lengan dia, dah blh pegang tgn dia.. masa bcinta mmg kami xde pegang2 tgn ni.. HARAM.. hehe.. alhamdulillah bila dah kawin ni mmg rasa mcm baru bcinta jer.. tp yg best cinta yg dah halal dari segi agama.. so manisnya tu lebih terasa tau.. so korang yg belum kawin tu, jgn halalkan apa yg xbleh tau.. nnti bila dh kawin dh rasa biasa sgt jer..

banyak lagi sebenarnya.. tiap kali aku baring santai2 sebelah en.suami, aku akan pandang muka dia puas2.. rasa tak percaya yg aku dgn dia dah jadi suami isteri.. aku doa tiap masa yg rumahtangga kami bahagia, kami dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah.. dan semoga aku boleh jadi isteri dan ibu yg baik..

tiap hari makin cinta.. dan setiap hari aku rasa bahagia.. alhamdulillah.. sesungguhnya setiap yg Allah beri tu ada hikmahNya.. =) daaa..